Onze schoonheid

De schone kracht van Reinigingswereld zit hem in onze mensen waar we mee mogen werken. Iedereen die bij ons werkt, leert te luisteren naar u als klant, zo kunnen we u altijd een heldere oplossing bieden.

We bieden nooit alleen producten aan, maar focussen altijd op de oplossing. We zijn juist voor u van waarde als wij uw probleem oplossen. Of dat nu een lekkend rubbertje is, een nieuwe hoge drukreiniger met 150 bar, of reiniging met droogijs, als het u maar ontzorgt en de oplossing biedt voor uw probleem.

Benieuwd naar wie we zijn en waarom we dingen doen? Dat leest u verder op deze pagina. Bekijk ook eens onze socials; LinkedIN, Facebook, Youtube, ect. Wij houden van innovaties en nieuwe technieken die u helpen makkelijker of sneller te werken en dat posten we regelmatig op onze socials.

Wij zijn benieuwd naar u, de lezer van deze pagina en naar “uw reinigingsprobleem”. Een keer koffie drinken?

Onkruid en vuile oppervlaktes, ‘Reinigingswereld’ is daartegen opgewassen!

Toon Hopmans is al vijftien jaar een vertrouwd aanspreekpunt als het gaat om verhuur en verkoop van reinigingsmachines. In dit interview leggen we hem als oprichter van ‘Reinigingswereld’ een paar vragen voor. ‘Hoe begon hij zijn eigen bedrijf?’ Waar komt zijn gedrevenheid vandaan?’ En natuurlijk, wat kan de klant verwachten als hij Reinigingswereld benadert?’

Toon, wat drijft jou?

“Wat mij ‘aan’ zet is een oplossing bieden voor een probleem. In mijn geval zijn dat praktische en effectieve oplossingen. Dat past denk ik wel bij mij als persoon. Ik ben een boerenzoon, nuchter en pragmatisch. Ik bied twee soorten service. Enerzijds onkruidbeheersing en anderzijds het reinigen van grote vuile oppervlaktes. De verhuur of verkoop van de juiste machine voor de klus, dat vind ik belangrijk. De oplossing houd ik altijd voor ogen, dat wil zeggen, echt doorvragen wat de klant werkelijk nodig heeft. Welk product of merk ik dan lever, vind ik hieraan ondergeschikt. Die oprechte oplossingsgerichtheid, merkt de klant denk ik wel. Ik vraag door, en zal nooit een apparaat aanbieden dat niet effectief is”.

Hoe ben je als boerenzoon deze reinigingswereld in gerold?

“Als kind liep ik altijd tussen de groentes in de kassen. Mijn ouders zijn telers. Ik had mijn middel-agrarische landbouwschool bijna af en wist dat ik binnenkort mijn eigen boontjes moest gaan doppen. Al bladerend door een agrarisch vakblad, kwam ik op het idee: gespecialiseerde spuitdienst voor onkruidbestrijding voor gemeentes, hoveniers en bedrijven. Het sloeg aan: ik reed dag en nacht langs spoorlijnen, bedrijventerreinen en parken.

 “Het bloed kroop waar het niet gaan kon, ik wilde gewoon voor mijzelf beginnen”.

Hoe is Reinigingswereld vervolgens ontstaan?

“In 2009/2010 ging ik milieuvriendelijke onkruidbestrijding toepassen. Naast een mechanische oplossing tegen onkruid met roterende staalborstels, verdiepte ik mij ook in de ‘heet-water-techniek’. Door water tot aan 100 graden Celsius te verhitten, bezwijkt het onkruid bij bespuiting onmiddellijk. 

Er komt geen bestrijdingsmiddel aan te pas. ‘Onkruidbeheersing’ heet het dan. En het is net zo effectief. Het apparaat, van het merk Empas, dat ik voor deze techniek gebruik, noem ik dan ook de ‘Onkruidkoker’. Alleen ik zag in, dat de kokendheet-water-techniek nog meer mogelijkheden met zich meebracht: het krachtig reinigen van grote oppervlaktes, zoals bedrijfsvloeren, stallen, kassen.

“ ‘Hopmans Verhuur’ kreeg gaandeweg de naam ‘Reinigingswereld’, waar ik mij in brede zin focus op verkoop en verhuur van reinigingsmachines.”

“Reinigingswereld biedt nog steeds oplossingen voor onkruidbeheersing, maar ook voor het reinigen van vuile oppervlaktes. Ik verkoop de professionele grijze lijn van Kärcher. Maar ik doe ook onderhoud, service en reparatie van reinigingsmachines van andere merken.

Waarom kies jij voor Kärcher en Empas?

“Ik werk graag samen met betrouwbare en open organisaties. Zij kennen mij en ik ken hun. Regelmatig hebben we contact.

Empas heeft roots in de tuinbouw en levert hier spuittechnieken voor. Zij volgen mijn ontwikkeling van nieuwe machines in eigen beheer, zoals een doekenwasser voor tuinbouw. Door de worteldoeken in de kassen van telers goed te wassen en fris wit op te leveren, stijgt de productie van het gewas met 1%. Ik heb dit apparaat ontwikkeld om telers hierbij te helpen. Dit soort toepassingen volgen zij graag. Zo ook de techniek droogijsstralen die ik sinds 2017 in de markt zet.

Speciaal voor toepassingen waar zandstralen of schoonspuiten niet wenselijk is, komt deze ‘droogijs’ techniek van pas. Vanwege een thermoshock komt inkt, verf, rubber of kunststof los, zonder residu.”

Waar kunnen we je vinden?

“We zijn altijd één belletje of mailtje verwijderd. Dan sta ik – of mijn naaste collega’s – u graag te woord. We zijn een klein hecht team. Ook is er ruimschoots informatie te vinden op www.reinigingswereld.nl. Ik vind het belangrijk dat klanten altijd bij ons terecht kunnen. Dat zij ‘Reinigingswereld’ zien als een vertrouwd aanspreekpunt met kennis van hun klanten. Voor mij is een goede klantrelatie essentieel voor de juiste oplossing van hun probleem. ”

 

Jaar ervaring

al meer dan 414 machines verder aan ervaring

Het onkruid van Reiningswereld 😉

Toon is eigenaar van Reinigingswereld, hij heeft zijn sporen verdient in het telerswereld en heeft zijn bedrijf Hopmans Verhuur omgebouwd naar Reinigingswereld.

Toon Hopmans

Productspecialist / Eigenaar, bij Reinigingswereld

René is al 35 jaar bekend in de glastuinbouw wereld.
Hij is dé specialist in reiniging van allerlei soorten kassen en daarnaast productspecialist van Kärcher en Empas.

René de Koning

Adviseur Tuinbouwreiniging, bij Reinigingswereld

Johan werkt nu al ruim 10 jaar voor Reinigingswereld en is gespecialiseerd in het effectief en efficiënt “doeken” reinigen & ontsmetten voor de tuinbouw.

Daarnaast houdt Johan zich bezig met productinnovaties en doorontwikkeling.

 

Johan

Specialist Doekreiniging & Ontsmetting

Debby werkt sinds 2019 voor Reinigingswereld en heeft de schone taak de administratie helder en opgeruimd te houden voor zowel Reinigingswereld als voor onze klanten.

Debby is de drijvende kracht achter  financiële vraagstukken en hoofd HR afdeling.

Debby

Administratie & HR Verantwoordelijke

De kracht van Reinigingswereld

Onze kracht zit hem in het luisteren naar u als klant, het focussen op de agrarische bedrijven in Zuid West Nederland én ook in onze technische productkennis van de reinigingsmachines.

Wij leveren een reinigingsoplossing in de vorm van een machine mét service. We gaan verder dan de levering, we leggen de machine uit aan de hand van uw situatie en op basis van uw kennis op dat moment. Gewoon directe uitleg en u kunt beginnen met de reiniging! Boekjes worden wel bijgeleverd, als naslagwerk ?

Bellen kan van 8:00u tot 20:00u

+31(0)164 657 151

Wat is onze waarde volgens de klant?

“Reinigingswereld/ Hopmans Verhuur komt elk najaar preventief onze looftrekdoeken reinigen.
Deze manier van reinigen ontsmet onze looftrekdoeken en het zorgt voor meer licht in onze kassen”

“Vriendelijk en snel!”

Groenteteelt de Bruijn

Danny de Bruijn

“Toon Hopmans, heeft met mij samen gekeken naar de materialen die ik nodig had voor het schoonmaken van mijn kantoorruimte. Hij nam de tijd, had een aantal goede tips en ik ben blij met de ergonomische producten van Kärcher.”

“Fijn bedrijf, mooie producten!”

Mix4.nl Online Markteting

Bart Gunterman

“Ik huur elk halfjaar een Empas MCE, voor verwijdering van het onkruid in mijn tuin. Deze machine past door mijn achterdeur en verwijdert zeer effectief onkruid.
Op 1 dag onkruidkoken, 2 dagen later schoonspuiten (dezelfde machine).”

“Goede, jonge huurmachines!”

Arnold Schuringa

Particulier